ProoAcademy

Όλα τα νέα για τους ΜΙΚΡΟΥΣ μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΕικονοθήκηΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ProoAcademy
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 117
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ   Πεμ Δεκ 09, 2010 8:09 am

Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη




Xρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

1 φλιτζάνι μακαρονάκι φιογκάκι
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι φασολάκια κατεψυγμένα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Bράζετε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά μέσα σε 2 λίτρα νερό. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβετε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Mόλις περάσουν 4 λεπτά, από τη στιγμή που άρχισαν να βράζουν τα μακαρόνια, προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο και το κρεμμύδι. Mετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασόλια. Aφήνετε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 3 λεπτά. Σουρώνετε το φαγητό και το βάζετε σε πιατέλα. Tο ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το σερβίρετε.

_________________
ProoAcademy
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://prooacademy.forumgreek.com
ProoAcademy
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 117
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ   Παρ Δεκ 10, 2010 9:31 am

Σουβλάκι Μπιφτέκι




* 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
* 3 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
* 1/2 φλιτζάνι γάλα
* 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 ντομάτα τριμμένη
* 2 κ.τ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
* 1 αυγό
* Αλάτι, πιπέρι



Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη. Μουσκεύουμε το ψωμί μέσα στο γάλα, το αφήνουμε για 10 λεπτά και κατόπιν το στίβουμε και το βάζουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε τον κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο. Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά και πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στα καλαμάκια και πιέζουμε απαλά ώστε να γίνουν μακρόστενα.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο γκριλ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25-35 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

* Διάρκεια: 35 λεπτά

_________________
ProoAcademy
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://prooacademy.forumgreek.com
takis

avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 9
Ημερομηνία εγγραφής : 04/12/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Γαλοπούλα γεμιστή   Κυρ Δεκ 19, 2010 9:44 pm

Γαλοπούλα γεμιστή




Συστατικά
6-7 kg. γαλοπούλα
2 λεμόνια κομμένα στα δύο
50 gr. βούτυρο
700 gr. ανάμικτα λαχανικά - καρότα,
αρακάς, πατάτες, καλαμπόκι
φύλλα μαϊντανός - δάφνη

Γέμιση
50 gr. λάδι
500 gr. συκωτάκια πουλιών
225 gr. πανσέτα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φινόκια ψιλοκομμένα
25 gr. βούτυρο
φύλλα από θυμάρι - μαϊντανό - δάφνη
300 gr. τρίμματα άσπρου ψωμιού φρέσκα
2 λεμόνια το ξύσμα
2 αυγά
125 gr. φρυγανιά κοπανισμένη
αλατοπίπερο
λίγο αλεύρι


Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ξεπλένετε και στεγνώνετε τη γαλοπούλα.
Βάζετε τα λεμόνια, τον μαϊαντανό και τη δάφνη στην κοιλιά και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, γεμίζετε με το 1/3 της γέμισης το άνοιγμα του λαιμού και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες, ενώνετε τα πόδια με σπάγκο και τα δένετε με την ουρά.
Γυρίζετε προς την πλάτη τις φτερούγες και τις ενώνετε προς τα πίσω, αφήνοντας όμως, ελεύθερες τις άκρες από τις φτερούγες για να γίνουν τραγανές, βάζετε τα λαχανικά σε ταψί και τη γαλοπούλα επάνω.
Αλείφετε καλά με το βούτυρο, σκεπάζετε όλη τη γαλοπούλα με ένα μεγάλο σκληρό αλουμινόχαρτο βουτυρωμένο στερεώνοντας καλά στις άκρες του ταψιού, βάζετε στον φούρνο να ψηθεί υπολογίζοντας 25 λεπτά για κάθε 500 gr. γαλοπούλας ( μια γαλοπούλα περίπου 6,5 - 7 kg. θα χρειαστεί σχεδόν 5 ώρες ψησίματος ).
Βγάζετε και βάζετε σε πιατέλα κόβετε και σερβίρετε.

Γέμιση
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα για 4 - 5 λεπτά. Βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα και κρατάτε στην άκρη.
Ρίχνετε στο τηγάνι την πανσέτα, τα κρεμμύδια το φινόκιο και σιγοβράζετε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Ρίχνετε τα αρωματικά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τα συκωτάκια, τα τρίμματα, το ξύσμα και το βούτυρο. Γεμίζετε με το 1/3 της γέμισης τον λαιμό της γαλοπούλας.
Πλάθετε με την υπόλοιπη 20 - 24 μακρόστενες κροκέτες, τις περνάτε από αλεύρι, αυγά, φρυγανιά και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 4 - 5 λεπτά να ροδίσουν, τις βάζετε σε ταψάκι και τις ψήνετε για 20 λεπτά να γίνουν τραγανές, σερβίρετε με τη γαλοπούλα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ProoAcademy :: ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ :: Ανοικτή Συζήτηση :: Καφενείο :: Ότι Νάναι-
Μετάβαση σε: